Herefordský skot je plemeno skotu, typické středním tělesným rámcem a červeno-bílým zbarvením. Herefordský skot je nenáročný, dobře se přizpůsobuje různým klimatickým podmínkám, je raný, plodný, dlouhověký a má vysokou schopnost využívat pastvu. Je otužilý a chodivý a dobře se uplatní při extenzivním chovu na pastvinách v podhorských a horských oblastech, protože dosáhne dobré produkce i na méně kvalitní pastevním porostu. Rychle dospívá, porody nebývají obtížné a krávy mají vynikající mateřské vlastnosti. Na farmě Buč chováme herefordský skot od roku 2012. Ekologický chov vylučuje jakékoliv použití antibiotik, žádná léčiva, žádné premixy, žádné krmné směsi, jen seno, senáž z našich luk a naše bioobilí. Bezprostředně po poražení kusu na jatkách projde každý poražený kus přísnou veterinární kontrolou. Hovězí maso – celé hovězí čtvrtě – zpracováváme v naší vlastní bourárně a balírně. Zpracování masa podléhá přísné kontrole SVS (Veterinární správa). Maso zraje v chladírně ve visu cca 1 týden při teplotě 0–2 °C). Standardně děláme směsné balíky masa – 10, 15, 20 kg, ale není problém se přizpůsobit přáním zákazníka a nabídnout mu konkrétní druh masa (sval).